top of page

Training MBT & DIT

MBT basistraining (NL)

Data: 7, 8 en 15 maart 2024

Locatie: Brecht (eTien)
Duur: 3 dagen
Taal: Nederlands
Kostprijs: 750 euro (btw excl.)

MBT verdiepingscursus - Practitioner's course (NL)

Data: 27 september & 17 oktober 2024

Locatie: Brecht (eTien)
Duur: 2 dagen
Taal: Nederlands
Kostprijs: 500 euro (btw excl.)

Training: Client

THEMATISCHE CURSUSSEN

MBT België heeft een breed aanbod aan thematische, praktijkgerichte opleidingsdagen. In de cursussen integreren we de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in combinatie met de klinische praktijk. De cursussen zijn zo opgebouwd dat je er meteen mee aan de slag kan in je eigen praktijk. Hieronder vind je enkele voorbeelden van cursussen. Elke cursus duurt 1 volledige dag en kost 250 euro (excl. btw). Heb je interesse? Je kan je via mail aanmelden. Bij voldoende interesse wordt de opleidingsdag ingepland.

Suïcidepreventie

In deze cursus proberen we suïcide (en ander destructief gedrag) te begrijpen in termen van (niet) mentaliseren.  Er worden therapeutische interventies aangereikt die helpend kunnen zijn voor, tijdens en na het stellen van destructief gedrag. We bekijken ook breder hoe suïcidepreventie geïntegreerd kan worden in de dagdagelijkse werking. We doen dit aan de hand van theorie en oefeningen. 

Implementatie van een mentaliserend denkkader

Hoe creëer je een mentaliserend klimaat op de werkvloer? Wat is er nodig om ook collega’s over elkaar te laten mentaliseren? In deze cursus wordt er dieper ingegaan op een aantal principes die essentieel zijn om een mentaliserende cultuur te implementeren. We benaderen dit vanuit de verschillende niveaus van de organisatie (beleid, team, therapeut). 

Moeilijk bereikbare patiënten zijn behandelbaar. Epistemisch vertrouwen als paradigma. 

Epistemisch vertrouwen, het vermogen om te kunnen leren van elkaar, is bij patiënten die opgegroeid zijn in een onveilig milieu vaak verstoord. Het bemoeilijkt therapie en het therapeutisch contact. In deze cursus gaan we dieper in op mentaliseren, hechting en epistemisch vertrouwen Aan de hand van oefeningen en casusmateriaal wordt er geoefend met interventies om het epistemisch wantrouwen te verminderen. 

Begrijpen en begrenzen

Veel hulpverleners geven aan dat ze het moeilijk vinden om grenzen te trekken. Anderen vinden dat er net te weinig grenzen gegeven worden. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. In deze cursus proberen we grensoverschrijdingen te begrijpen in termen van (niet) mentaliseren. We oefenen hoe we de patiënt kunnen begrijpen en (empathisch) kunnen begrenzen. Er kan geoefend worden met eigen casusmateriaal. 

Ben je nog nieuwsgierig naar andere thema’s, aarzel dan niet om ons te contacteren. We bekijken steeds wat de mogelijkheden zijn op maat van uw organisatie.

FRANSTALIG AANBOD

Session thérapies basées sur la mentalisation – Initiation (FR)

Formations TBM francophone: https://mentalisation.org/formations-

ARCHIEF

DIT basistraining (NL)

Data: 13 & 14 september 2022 + 20 december 2022

 

Adult Students

Incompany traject

Indien u een groep medewerkers wilt trainen in MBT/DIT, of een MBT/DIT behandelprogramma in uw instelling wilt implementeren, kan u een incompany-training inkopen. In onderling overleg wordt er dan een traject op maat samengesteld wat voldoet aan jullie noden en behoeftes.

Voor meer informatie over incompany trainingen en hulp bij implementatie kunt u met ons contact opnemen.

bottom of page