top of page
Zoeken

Cursusaanbod MBT België

NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW


MBT België is in volle ontwikkeling en biedt vanaf volgend jaar tal van nieuwe cursussen aan. In de cursussen integreren we de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in combinatie met de klinische praktijk. De cursussen zijn zo opgebouwd dat je er meteen mee aan de slag kan in je eigen praktijk. Hieronder vind je enkele voorbeelden van cursussen die zullen worden aangeboden. Elke cursus duurt 1 volledige dag en kost 250 euro (btw excl.). Heb je interesse? Je kan je via mail aanmelden (info@mbtbelgium.com).


Suicidepreventie


In deze cursus proberen we suïcide (en ander destructief gedrag) te begrijpen in termen van (niet) mentaliseren. Er worden therapeutische interventies aangereikt die helpend kunnen zijn voor, tijdens en na het stellen van destructief gedrag. We bekijken ook breder hoe suïcidepreventie geïntegreerd kan worden in de dagdagelijkse werking. We doen dit aan de hand van theorie en oefeningen.


Implementatie van een mentaliserend denkkader


Hoe creëer je een mentaliserend klimaat op de werkvloer? Wat is er nodig om ook collega’s over elkaar te laten mentaliseren? In deze cursus wordt er dieper ingegaan op een aantal principes die essentieel zijn om een mentaliserende cultuur te implementeren. We benaderen dit vanuit de verschillende niveaus van de organisatie (beleid, team, therapeut).Moeilijk bereikbare patiënten zijn behandelbaar. Epistemisch vertrouwen als paradigma.


Epistemisch vertrouwen, het vermogen om te kunnen leren van elkaar, is bij patiënten die opgegroeid zijn in een onveilig milieu vaak verstoord. Het bemoeilijkt therapie en het therapeutisch contact. In deze cursus gaan we dieper in op mentaliseren, hechting en epistemisch vertrouwen Aan de hand van oefeningen en casusmateriaal wordt er geoefend met interventies om het epistemisch wantrouwen te verminderen.Begrijpen en begrenzen


Veel hulpverleners geven aan dat ze het moeilijk vinden om grenzen te trekken. Anderen vinden dat er net te weinig grenzen gegeven worden. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. In deze cursus proberen we grensoverschrijdingen te begrijpen in termen van (niet) mentaliseren. We oefenen hoe we de patiënt kunnen begrijpen en (empathisch) kunnen begrenzen. Er kan geoefend worden met eigen casusmateriaal.Ben je nog nieuwsgierig naar andere thema’s, aarzel dan niet om ons te contacteren. We bekijken steeds wat de mogelijkheden zijn op maat van uw organisatie.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

VVKP - Webinar: Mentaliseren: do you mind?

Deze webinar is een uiteenzetting over mentaliseren bevorderende therapie. MBT is een evidence-based behandelmethode die in oorsprong ontwikkeld werd voor mensen met een borderline persoonlijkheidssto

bottom of page